HISTORIE
Siden 1931
At sidde på en Class Columbus, som far havde købt, uden førerhus og aircondition, dufte kornet, mens ens brødre kørte fra på gårdens Ferguson, gjorde sommeren helt speciel.
Nis Kjær, 2. generation
Nis Kjær

Ribehøj

Lokal passion siden 1931

Vores rødder går helt tilbage til 1931. Til charmen, idyllen og hyggen på landet. Dengang hvor der var tid til en kop kaffe i marken, hvor alt blev lavet fra bunden. Man havde udelukkende forrådet fra sommerens høst, der nænsomt og smagfuldt blev konserveret til brug i de kolde vintermåneder. Det er ingen skam at bruge jordbær i januar måned - så længe de er kommet fra vores nabo Erik Larsen om sommeren. Dette gamle køkken er hvad vi idag nytænker, de gamle pricipper og traditioner på en innovativ og hyggelig måde.

1931
1. generation
Sven Trøst Kjær

Gården kommer i familien da Svend køber gården. Til gården hører 34 hektar mark, eng og mose til, der med håndkraft drænes for at kunne bruges som landbrugsjord

svenoganna kaffe i marken
1944
Udvidelse
Gårdens udbygges

Sven bygger til og udvider kapaciteten med en ny svinestald. Gården har nu egen produktion af gris, okse og mælk mens Anna's køkkenhave sørgede for at gården kunne være selvforsynende med grøntsager og urter. I dagligdagens arbejde blev den nye generation vist dagens gang gennem udsigten fra barnevognen.

annas kokkenhave sven og anna
1961
Moderne høst
Claas Columbus

Det var en stor dag da der på gården blev investeret i en helt ny mejetærsker Class Columbus med egen tank. Efter denne investering blev der høstet for hele lokalsamfundet. Nis og hans søster Karen ses her prøvekøre den nye maskine.

host columbus bodil claas2
1968
2. generation
Nis Kjær

Svens søn Nis overtager gården og fortsætter med at drive landbrug. Landbrugets drift udvides over to gange til 85 malkekøer. Derudover køber Nis en yderligere ejendom således at der nu er 54 hektar jord til landbruget.

ko stald class nis2
1979
Slut med landbrug
Gården brænder

I 1979 brænder gårdens stalde og driftsbygninger - kun stuehuset står tilbage. Det får Nis til at tænke i andre baner end traditionelt landbrug.

gaarden braendt gaarden braendt2
1980
En ny begyndelse
Ribehøj Hjorte

Efter at avlsbygningerne brændte startede Nis Ribehøj Hjortefarm op. Det var en stor succes med 121 moderdyr da besætningen var på sit højeste. Desværre blev der fra statens side sat en stopper for driften, da alle dyr blev aflivet efter mistanke om TB. Dog efter gentagende prøver og analyser, kunne det ikke påvises at dyrene var inficerede.

ribehoej hjortefarm2 ribehoej hjorte nis og fatter
1992
Grundstenen lægges
Ribehøj Fiskepark

Efter at æraen med hjortene sluttede, lagde Nis grundstenene for det Ribehøj vi har i dag. Han byggede den otte-kantede pavilion, som i dag i hjertet af restauranten. Derudover anlagde han søerne og parken som vores gæster stadig den dag i stadig benytter.

ribehoej fiskepark3 ribehoej fiskepark
2002
3. generation
Carsten Kjær

Efter Carsten overtog parken efter sin far, gik en storstilet modernisering igang. Cafeteriaet blev fra dag et, lagt om til restaurant og en gennemgribende renovering af hele parken påbegyndes. Karina bliver en del af Carstens hverdag, driften af Ribehøj og den videre udvikling. Restauranten udbygges af flere omgange og Ribehøj bliver et populært og meget velbesøgt spisested i området.

ribehoej bygges ud2 ribehoej moderniseret2
2012
Køkkenchef
Kaare Byskov

I 2012 trådte Kaare Byskov ind i driften af Ribehøj. Kaare startede i en alder af 13 år i opvasken. Det blev hurtigt til en tjans som køkkenmedhjælper og siden ansat som ufaglært kok. I 2009 blev han tilbudt stilingen som køkkenchef. Som autodidakt-kok blev stillingen som køkkenchef udviklet til et partnerskab som i 2012 blev cementeret med en titel som medejer. I fællesskab med Carsten og hans kone Karina, lægges der en ny visionsplan om at skabe et biohotel, hvor innovativ mad i varme rammer, luksuriøs og hyggelig overnatning samt personlighed er nøgleordene. På tallerkenerne trækkes de lokale råvarer ind og det gamle danske køkken nytænkes.

toeris koekkenet2 team ribehoej3
2016
Ribehøj
I dag

2016 var året hvor vi kunne lukke dørerne op til en 380 kvm udvidelse af restauranten. Derudover er hele vores køkken blevet moderniseret. I 2017 forventes en ny pejsesuite samt fire yderligere suiter at stå klar, således vi i alt råder over fire værelser samt seks suiter.

pejsesuite4 ribehoej ny restaurant2
Carsten Kjær
Carsten Kjær
Kaare Byskov
Kaare Byskov
Karina Kjær
Karina Kjær
Nis Kjær
Nis Kjær